Close

Pěna z bílé čokolády s čajem matcha

Tenhle skvělý lehký dezert si zaručeně oblíbíte. Je jednoduchý na přípravu i pro naprosté nekuchaře, je efektní na pohled a famózní v chuti. Můžete si ho připravit i den, dva dopředu a pokud použijete weckovky a uchováte přiklopené víčkem, určitě se nemusíte bát, že nebude stejně tak výborný jako čerstvě připravený.

Čaj matcha dodá čokoládové pěně zajímavě pistáciovou barvu a chuť exotiky. Nás toto spojení baví a věříme, že bude bavit i vás.

 

Ingredience – na 4 skleničky Weck Classic 165 ml

    • 2 vejce
    • 10 g krupicového cukru
    • 200 g kvalitní bílé čokolády (úžasná je od Jordis )
    • 200 ml smetany na šlehání
    • 1 vrchovatá lžička čaje matcha
    • opražené mandlové lupínky k podávání
  • Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte ve vodní lázni.
  • Rozpusťte čokoládu a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům. Za občasného míchání nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Vyšlehejte smetanu s čajem matcha do tuha a opatrně vmíchejte do směsi žloutků a čokolády.
  • Na závěr zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
  • Naplňte do weckovek a dejte chladit alespoň na 4 hodiny do lednice.
  • Podávejte posypané opraženými mandlovými lupínky.

  

Předchozí recept

Ovocná rýže s jogurtem

Sladké pokušení v podobě ovocné kaše s jogurtem místo mléka a spoustou čerstvého ovoce! Tuhle ... Zobrazit recept

Scroll Up