Close

Jahodovo medový likér

Osvěžující likér z jahod a medu – to je ten pravý domácí alkohol pro horké letní večery. Neváhejte a ochutnejte jej. Chuťově bude sedět těm z vás, kteří máte rádi ovocné příchutě.

Suroviny

  • 5 kg jahod
  • 3,5 l lihu určeného pro výrobu likérů
  • 2,5 l vody
  • 2,5 kg medu

Pracovní postup

Rozmačkejte 5 kg zralých, nepomačkaných umytých jahod. Vzniklou drť přelijte nejlépe do sklenice se širším hrdlem a přidejte 1,5 l 80% lihu a ½ l vody.

Směs ponechte stát 14 dní nejlépe někde v chladnu. Poté tekutinu slijte nejlépe přes filtrační sáček od větší mísy nebo hrnce. Filtrační sáček vám umožní pohodlné vymačkání zbývající tekutiny ze zbytku jahodové drti.

K přefiltrované tekutině nyní již jen přidejte 2,5 kg medu a 2 l předem převařené vody a zbylé 2 l 80% lihu. Vše řádně promíchejte a slijte do předem vysterilovaných lahví. Zašpuntujte a uložte do spižírny.

Výborný jahodový domácí likér – dobrou chuť!

Předchozí recept

Mátový medový likér

Mezi nejchutnější domácí likéry patří právě tento lahodný mátový likér s medem. Jakmile ho zkusíte ... Zobrazit recept

Další recept

Domácí Baileys

Přichystali jsme pro vás recept na výborné domácí baileys. Likér, který chutná všem generacím a ... Zobrazit reccept