Close

Malinový medový likér

Máte rádi domácí likéry, které vás trochu nakopnou? Vyzkoušejte si tento lahodný recept s příchutí malin a medu. Zahřeje a rozproudí krev v žilách!

Suroviny

  • 1 l malinové šťávy
  • 1 l lihu určeného pro výrobu likérů
  • 1,5 kg medu
  • 1,5 l převařené vody

Pracovní postup

Plně vyzrálé, ale ještě pevné, neomačkané a jinak nepoškozené maliny rozmačkejte a ponechte je 2-3 dny v chladnější místnosti lehce nakvasit.

Poté nejlépe přes filtrační sáček nebo hustší síto přefiltrujte nakvašenou malinovou drť. Šťávu z malin pečlivě vymačkejte. S filtračním sáčkem vám to půjde poměrně snadno, k vymačkávání totiž můžete použít obě ruce. Tato činnost pak není tak namáhavá a nesnadná jako s hustým sítem.

Na každý litr šťávy přidejte 1 l 80% lihu určeného pro výrobu likérů v domácnosti, 1,5 kg medu a 1,5 l předem převařené vody.

Nyní již stačí jen malinový likér slít do hezkých lahví a v zimě můžete použít třeba jako netradiční dárek pro své známé. Jistě budete mít úspěch.

Výborné a osvěžující pití – dobrou chuť!

Předchozí recept

Domácí Baileys

Přichystali jsme pro vás recept na výborné domácí baileys. Likér, který chutná všem generacím a ... Zobrazit recept

Další recept

Ostružinový likér

Domácí likéry letos táhnou. Proč? Protože jsou skutečně jednoduché a velmi chutné. Pokud i vy ... Zobrazit reccept