Close

Zavařování ovoce

Kdo by nemiloval ovocný kompot nebo třeba jahodovou marmeládu? S ovocem se dá kouzlit tak, abyste si různé dobroty mohli vychutnávat i mimo letní sezónu.

Pečený hruškový čaj

Pečené čaje jsme si zamilovali. Jsou vyrobené raz dva, dají se uschovat do zásoby, využijete v nich jakékoliv ovoce a milují je jak dospělí, tak děti. Připravili jsme pro vás recept na …
Přejít na recept

Hruškový kompot

Kompoty rozhodně patří k mým vzpomínkám na dětství, víkendový oběd by bez té mističky vedle talíře snad ani nebyl úplný. Jen tomu hruškovému jsem nikdy nějak nemohla přijít na c…
Přejít na recept

Rybízová červená marmeláda

Rybízová marmeláda je osvěžujícím zpestřením vašich snídaní v kterémkoliv ročním období. Vychutnejte si ji namazanou na croissantu nebo jen tak tradičně na chlebu s máslem. Můžete…
Přejít na recept

Malinový džem

Máte chuť na něco skutečně dobrého? Vyzkoušejte tento lahodný recept na malinový džem. Na recept budete potřebovat několik základních surovin: cukr krupici, maliny – hodně malin, …
Přejít na recept

Višňová marmeláda

Milujete višně? Zamilujete si i tuto pochoutku. Višňovou marmeládu. Postup pro přípravu k zavaření je velmi jednoduchý a suroviny pořídíte v běžném obchodě. Jen ty višně si musíte …
Přejít na recept

Rybíz zavařený

Zavařený rybíz je domácí pochoutkou, kterou oceníte v zimě, kdy není žádné čerstvé sezónní ovoce k dispozici. Rybíz můžete dát jako přílohu k masu, k omáčkám (svíčková je pe…
Přejít na recept

Švestkové bonbóny s rumem

Mezi naše nejoblíbenější dobroty patří švestkové bonbony s rumem, které výborně chutnají a jejich recept je skutečně jednoduchý. Pokud je chcete poprvé vyzkoušet, máme pro vás radu…
Přejít na recept

Povidla se švestkami a rumem

Švestková povidla jsou opravdovou pochoutkou. Milují ji velcí i malí a tajně na ně chodí do spíže. Udělejte si povidla doma. Ty domácí chutnají nejlépe! Suroviny 3 kg švestek ½ kg cuk…
Přejít na recept

Zavařenina z meruněk

Nejsladší zavařené meruňky, které si pamatujeme ještě ze školních let. Meruňky jsou jemně přepasírované sítem a tím pádem z nich vznikne úžasná marmeláda, kterou si zamiluje cel…
Přejít na recept