Close

Jahodová marmeláda jemná

Klasika mezi marmeládami. Výborná domácí jahodová marmeláda, která potěší celou rodinu. Zavařte si jí dostatek na celou zimu a máte o snídaně postaráno. Recept je skutečně jednoduchý. Nejvíce vám bude chutnat, když ji uděláte z domácích jahod. Ty kupované nejsou tak sladké.

Suroviny

  • 1 kg jahod
  • 1 kg cukru krupice
  • kyselina citrónová

Pracovní postup

Jahody nejdříve omyjeme a zbavíme stopek.

Očištěné a odstopkované jahody rozmačkejte a propasírujte (protlačte) skrz filtrační sáček nebo jemné sítko do hrnce nebo mísy, ve které budete marmeládu připravovat. Pomocníkem v této fázi zpracování jahod vám může být pasírovací sáček, se kterým jde vše mnohem snáze a rychleji.

Za stálého míchání postupně po malých dávkách přidávejte do propasírovaných jahod cukr.

Po rozpuštění cukru naplňte marmeládu do sklenic a uzavřete. Uvádí se, že je bez vaření, ale pokud chcete mít jistotu, že vaše práce nepřijde vniveč, tak doporučujeme zavařit v páře.

Tato marmeláda vám bude dělat radost ve sklenici LILIE 1062 ml.

 

Výborná domácí jahodová marmeláda.

Předchozí recept

Povidla z jablek

Luxusní povidla z jablek připravíte právě pomocí tohoto super receptu s hromadou jablek, špetkou skořice ... Zobrazit recept

Další recept

Zázvorová marmeláda

Máte rádi zázvor? My strašně moc. Do jídel funguje jako aromatické kořenidlo, zázvorový čaj je ... Zobrazit reccept