Close

Malinová marmeláda

Malinová marmeláda je klasika, kterou musíte vyzkoušet. Její chuť je jemně sladká, plná semínek která obsahují zdraví prospěšné antioxidanty. Vydejte se si jich pár nasbírat a udělejte si tuto dobrůtku doma. Zaručujeme, že bude chutnat tisíckrát lépe než ta kupovaná.

Suroviny

  • 1 l šťávy z malin
  • 500 g cukru krupice

Pracovní postup

 Zralé lesní nebo zahradní maliny šetrně omyjte a pokud možno přebytečnou vodu odsajte lněným nebo papírovým ubrouskem. Pokud by na malinách zůstaly přebytky vody, šťáva by se nám zbytečně znehodnocovala.

Maliny odstopkujte a rozmačkejte, případně propasírujete přes hrubé síto. Nemáte-li rádi v marmeládě semínka, propasírujte přes filtrační sáček. Šťávu odvažte a v poměru k ní přidejte krupicový cukr.

Vše vařte na mírném ohni za stálého míchání.
Ještě teplou marmeládu naplňte do předem zahřátých sklenic, které okamžitě uzavřete. Pokud by sklenice nebyla ihned uzavřena, mohl by se díky rychlému odparu vody na povrchu vytvořit tvrdý škraloup. Nakonec krátce zavařte v  páře, aby se víčko pevně přichytilo.
Tato marmeláda je nepřekonatelná svým vzhledem ve sklenici TULIP 580 ml.

Dejte si domácí marmeládu z malin – dobrou chuť!

 

Další recept

Jahodová marmeláda s velkými kousky ovoce

Milujeme klasickou jahodovou marmeládu se spoustou kousků jahod. Výborně chutná na čerstvém pečivu s troškou ... Zobrazit reccept