Close

Pečený hruškový čaj

Pečené čaje jsme si zamilovali. Jsou vyrobené raz dva, dají se uschovat do zásoby, využijete v nich jakékoliv ovoce a milují je jak dospělí, tak děti. Připravili jsme pro vás recept na naši oblíbenou kombinaci slaďounké hrušky se štiplavým zázvorem, která je ideální pro studené zimní dny. Zázvor skvěle zahřeje a posílí imunitu, hruška s kaki doplní vitamíny a pohladí.

Pokud nemáte při ruce všechny ingredience z našeho receptu, vůbec se tím netrapte a vyrobte si svou kombinaci, tady se fantazii meze nekladou. Kombinujte dohromady kyselejší a sladší druhy ovoce, tak vytvoříte chuťově vyvážené čaje, které si budete užívat nejen vy, ale můžete jimi třeba obdarovat své nejbližší. Krásnou zimu!

 

Ingredience – na 6 skleniček o objemu 220 ml

500 g nakrájených hrušek na malé kostičky

1 ks kaki pokrájené na malé kostičky

200 g sušených meruněk, svařených horkou vodou a pokrájených nadrobno

200 g angreštu   – my máme zamrazený do zásoby z léta, ale můžete použít i kompotovaný

1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry z bio citronu

4 lžíce pomerančové šťávy

50 g kandovaného zázvoru na malé kousky

500 g cukru

1 hvězdička badyánu

5 ks hřebíčku

 

  • Všechny ingredience důkladně promíchejte, vsypte do hlubokého pekáče a pečte na 200 °C 45 min. Horké naplňte do weckovek a zavařte.

 

 

Předchozí recept

Hruškový kompot

Kompoty rozhodně patří k mým vzpomínkám na dětství, víkendový oběd by bez té mističky vedle talíře ... Zobrazit recept