Close

Povidla z jablek

Luxusní povidla z jablek připravíte právě pomocí tohoto super receptu s hromadou jablek, špetkou skořice a drceného hřebíčku. Máte na ně chuť? My hroznou!

Suroviny

  • 2,5 kg jablek
  • 900 g cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky drcených hřebíčků
  • 1/4 lžičky soli

Pracovní postup

Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Takto připravená jablka dáme do většího hrnce. Smícháme sypké suroviny a nasypeme na jablka, zamícháme.  Přikryjeme pokličkou a za častého míchání vaříme hodinu. Poté snížíme teplotu a necháme vařit na mírném ohni dalších 10 hodin, až je hmota hustá a má tmavě hnědou barvu.

Odstraníme pokličku a při stejně nízké teplotě povaříme další hodinu. Pokud chceme povidla jemnější, můžeme ještě rozmixovat tyčovým mixérem. Hotová horká povidla plníme do sklenic, otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pokud si chcete být jistější v trvanlivosti, můžete sterilovat.

Ideálním pomocníkem pro vaření povidel je tzv. pomalý hrnec.  Zajistí plynulé pomalé vaření, nepřipálí se, není třeba míchat.

Domácí jablková povidla – výborné na zimu!

Předchozí recept

Rebarborová marmeláda s pomeranči

Další variace na výbornou a originální rebarborovou marmeládu. Kdo z vás miluje vůni a příchuť ... Zobrazit recept

Další recept

Jahodová marmeláda jemná

Klasika mezi marmeládami. Výborná domácí jahodová marmeláda, která potěší celou rodinu. Zavařte si jí dostatek ... Zobrazit reccept