Osvěžující likér z jahod a medu – to je ten pravý domácí alkohol pro horké letní večery. Neváhejte a ochutnejte jej. Chuťově bude sedět těm z vás, kteří máte rádi ovocné příchutě.
Suroviny
- 5 kg jahod
- 3,5 l lihu určeného pro výrobu likérů
- 2,5 l vody
- 2,5 kg medu
Pracovní postup
Rozmačkejte 5 kg zralých, nepomačkaných umytých jahod. Vzniklou drť přelijte nejlépe do sklenice se širším hrdlem a přidejte 1,5 l 80% lihu a ½ l vody.
Směs ponechte stát 14 dní nejlépe někde v chladnu. Poté tekutinu slijte nejlépe přes filtrační sáček od větší mísy nebo hrnce. Filtrační sáček vám umožní pohodlné vymačkání zbývající tekutiny ze zbytku jahodové drti.
K přefiltrované tekutině nyní již jen přidejte 2,5 kg medu a 2 l předem převařené vody a zbylé 2 l 80% lihu. Vše řádně promíchejte a slijte do předem vysterilovaných lahví. Zašpuntujte a uložte do spižírny.
Mátový medový likér
Mezi nejchutnější domácí likéry patří právě tento lahodný mátový likér s medem. Jakmile ho zkusíte ... Zobrazit recept
Domácí Baileys
Přichystali jsme pro vás recept na výborné domácí baileys. Likér, který chutná všem generacím a ... Zobrazit reccept