Ostružiny ve vlastní štávě jsou vlastně zavařené kousky ovoce, které díky zavaření s cukrem získávají sladkost a vydrží vám mnohem déle než čerstvé ovoce. Doporučujeme je vyzkoušet k palačinkám nebo roztírat na chleba s máslem. Najděte si svoji chvilku s domácí marmeládou.
Suroviny
- 5 kg zralých černých ostružin
- 2,5 kg cukru
Pracovní postup
Ostružiny omyjte a osušte. Poté vložte do mísy a přidejte cukr. Velmi opatrně promíchejte, aby se ostružiny nepomačkaly. Ještě vhodnější způsob je ostružiny promíchat protřepáváním. Ostružiny vložte do zavařovacích sklenic a jemně je smáčkněte, aby byly sklenice po uzavření plné. Doporučujeme sklenice CLASSIC 290 ml.
Pustí-li ostružiny na dně hodně šťávy, tak sklenicemi potřeseme, aby se šťáva promíchala a vnikla i mezi ovoce obalené ještě suchým cukrem, který se brzo sám rozpustí. Zavřené sklenice krátce zavařte v páře.
Pozor tyto ostružiny vydrží přibližně 2-3 měsíce, poté se doporučuje spotřebovat.
Ostružinová marmeláda
Ostružinová marmeláda jak ji možná neznáte. Recept je skutečně velmi jednoduchý a zahrnuje pouze dvě ... Zobrazit recept
Rebarborová marmeláda s pomeranči
Další variace na výbornou a originální rebarborovou marmeládu. Kdo z vás miluje vůni a příchuť ... Zobrazit reccept