Mezi nejchutnější domácí likéry patří právě tento lahodný mátový likér s medem. Jakmile ho zkusíte uvařit, zjistíte, že domácí likéry jsou opravdu skvělé. Tento recept je navíc úžasně voňavý. Co k jeho výrobě potřebujete?
Suroviny
- hrst máty peprné
- 750 ml 80% lihu
- 500 g medu
- 500 ml vody
Pracovní postup
Naložte na 14 dní hrst dobře usušené máty peprné do 750 ml 80% lihu. Líh s mátou mějte v dobře uzavřené sklenici někde v chladnu.
Po 14 dnech svařte v malém kastrůlku vodu s medem na mírném ohni. S pomocí odpěňovačky sbírejte z povrchu pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, je vše dokončeno, tedy med je tzv. přečištěn. Medovou vodu dejte bokem a nechte zchladnout.
Přes hustší síto nebo filtrační sáček slijte nyní líh s mátou. Do tekutiny přimíchejte zchladlou medovou vodu. Nyní již stačí přelít do lahví, dobře zašpuntovat, případně špunt zavoskovat.
Jahodovo medový likér
Osvěžující likér z jahod a medu - to je ten pravý domácí alkohol pro horké ... Zobrazit reccept