Close

Chlebík ve Wecku

Malý bochánek pečený ve Wecku je ideální, když se vám nechce péct celý velký bochník a potřebujete jen křupavou snídani pro jednoho či dva. Weck sklenice jsou z kvalitního bezolovnatého skla a navíc v nich můžete chlebík rovnou královsky naservírovat.

Suroviny

3 hrnky hladké mouky (obyčejnou nebo můžete nahradit 1/3 špaldovou, žitnou apod. – chleba bude trošku tužší)
2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
Podle chuti semínka, cibulku, česnek, ořechy, bylinky atd.

Pracovní postup

Do mísy nasypu všechny suroviny, dohromady zamíchám, přiliju 1,5 hrnku vody (opatrně, přiměřeně, aby vzniklo hustší těsto), těsto nechám v míse, přikryju utěrkou a nechám stát při pokojové teplotě 8 – 12 hodin.
Troubu rozpálím na 230°C a nechám v ní půl hodiny nahřát máslem vymazanou weckovku i s víčkem (my jsme použili Weck Classic o objemu 580 ml). Pak do ní vložím 1/4 těsta, přiklopím a peču 20 minut. Pak sundám pokličku a peču ještě dalších 10 minut dozlatova. Vyklopím a nechám vychladnout na mřížce.
(V případě celého chleba peču 30 minut s pokličkou + 15 minut bez).

Další recept

Zavařované bábovky

Napsala mi jedna z našich fanynek, jedna z těch, které milují weckovky a používají je na tisíc ... Zobrazit reccept