Klasika mezi marmeládami. Výborná domácí jahodová marmeláda, která potěší celou rodinu. Zavařte si jí dostatek na celou zimu a máte o snídaně postaráno. Recept je skutečně jednoduchý. Nejvíce vám bude chutnat, když ji uděláte z domácích jahod. Ty kupované nejsou tak sladké.
Suroviny
- 1 kg jahod
- 1 kg cukru krupice
- kyselina citrónová
Pracovní postup
Jahody nejdříve omyjeme a zbavíme stopek.
Očištěné a odstopkované jahody rozmačkejte a propasírujte (protlačte) skrz filtrační sáček nebo jemné sítko do hrnce nebo mísy, ve které budete marmeládu připravovat. Pomocníkem v této fázi zpracování jahod vám může být pasírovací sáček, se kterým jde vše mnohem snáze a rychleji.
Za stálého míchání postupně po malých dávkách přidávejte do propasírovaných jahod cukr.
Po rozpuštění cukru naplňte marmeládu do sklenic a uzavřete. Uvádí se, že je bez vaření, ale pokud chcete mít jistotu, že vaše práce nepřijde vniveč, tak doporučujeme zavařit v páře.
Tato marmeláda vám bude dělat radost ve sklenici LILIE 1062 ml.
Povidla z jablek
Luxusní povidla z jablek připravíte právě pomocí tohoto super receptu s hromadou jablek, špetkou skořice ... Zobrazit recept
Zázvorová marmeláda
Máte rádi zázvor? My strašně moc. Do jídel funguje jako aromatické kořenidlo, zázvorový čaj je ... Zobrazit reccept