Close

Jahodová marmeláda jemná

Klasika mezi marmeládami. Výborná domácí jahodová marmeláda, která potěší celou rodinu. Zavařte si jí dostatek na celou zimu a máte o snídaně postaráno. Recept je skutečně jednoduchý. Nejvíce vám bude chutnat, když ji uděláte z domácích jahod. Ty kupované nejsou tak sladké.

Suroviny

  • 1 kg jahod
  • 1 kg cukru krupice
  • kyselina citrónová

Pracovní postup

Jahody nejdříve omyjeme a zbavíme stopek.

Očištěné a odstopkované jahody rozmačkejte a propasírujte (protlačte) skrz filtrační sáček nebo jemné sítko do hrnce nebo mísy, ve které budete marmeládu připravovat. Pomocníkem v této fázi zpracování jahod vám může být pasírovací sáček, se kterým jde vše mnohem snáze a rychleji.

Za stálého míchání postupně po malých dávkách přidávejte do propasírovaných jahod cukr.

Po rozpuštění cukru naplňte marmeládu do sklenic a uzavřete. Uvádí se, že je bez vaření, ale pokud chcete mít jistotu, že vaše práce nepřijde vniveč, tak doporučujeme zavařit v páře.

Tato marmeláda vám bude dělat radost ve sklenici LILIE 560 ml.

 

Výborná domácí jahodová marmeláda.

Předchozí recept

Povidla z jablek

Luxusní povidla z jablek připravíte právě pomocí tohoto super receptu s hromadou jablek, špetkou skořice ... Zobrazit recept

Další recept

Zázvorová marmeláda

Máte rádi zázvor? My strašně moc. Do jídel funguje jako aromatické kořenidlo, zázvorový čaj je ... Zobrazit reccept

Rolovat nahoru