Pečené čaje jsme si zamilovali. Jsou vyrobené raz dva, dají se uschovat do zásoby, využijete v nich jakékoliv ovoce a milují je jak dospělí, tak děti. Připravili jsme pro vás recept na naši oblíbenou kombinaci slaďounké hrušky se štiplavým zázvorem, která je ideální pro studené zimní dny. Zázvor skvěle zahřeje a posílí imunitu, hruška s kaki doplní vitamíny a pohladí.
Pokud nemáte při ruce všechny ingredience z našeho receptu, vůbec se tím netrapte a vyrobte si svou kombinaci, tady se fantazii meze nekladou. Kombinujte dohromady kyselejší a sladší druhy ovoce, tak vytvoříte chuťově vyvážené čaje, které si budete užívat nejen vy, ale můžete jimi třeba obdarovat své nejbližší. Krásnou zimu!
Ingredience – na 6 skleniček o objemu 220 ml
500 g nakrájených hrušek na malé kostičky
1 ks kaki pokrájené na malé kostičky
200 g sušených meruněk, svařených horkou vodou a pokrájených nadrobno
200 g angreštu – my máme zamrazený do zásoby z léta, ale můžete použít i kompotovaný
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry z bio citronu
4 lžíce pomerančové šťávy
50 g kandovaného zázvoru na malé kousky
500 g cukru
1 hvězdička badyánu
5 ks hřebíčku
- Všechny ingredience důkladně promíchejte, vsypte do hlubokého pekáče a pečte na 200 °C 45 min. Horké naplňte do weckovek a zavařte.
Hruškový kompot
Kompoty rozhodně patří k mým vzpomínkám na dětství, víkendový oběd by bez té mističky vedle talíře ... Zobrazit recept