Jak využít rebarboru? Víte, že právě z této řepíkaté rostliny vykouzlíte výbornou marmeládu? Vezměte si na pomoc 3 sladké pomeranče a trochu cukru a máte marmeládu jedna dvě hotovou. Jdeme na to?
Suroviny
- 500 g rebarborových řapíků
- 500 g cukru
- 3 sladké pomeranče
Pracovní postup
Polovinu pomerančové kůry nakrájejte na malé proužky. Pomeranče oloupejte i z bílé slupky a nakrájejte jej na jemné plátky a odstraňte jadérka. Na mírném ohni za stálého míchání vařte rebarboru s cukrem, pomeranči a kůrou. Nezapomeňte sbírat pěnu.
Po zhoustnutí, ještě teplou marmeládu naplňte do sklenic a zavařte v páře .
Třešňová marmeláda s malinami
Třešňová marmeláda je vzácnost! A co teprve domácí třešňová marmeláda s přidanou chutí malin? Pokud ... Zobrazit recept
Třešňová marmeláda
Letní dobrota, tak se dá nazvat třešňová marmeláda, kterou všichni milujeme. Není extrémně sladká a ... Zobrazit reccept