Close

Rebarborová marmeláda

Jak využít rebarboru? Víte, že právě z této řepíkaté rostliny vykouzlíte výbornou marmeládu? Vezměte si na pomoc 3 sladké pomeranče a trochu cukru a máte marmeládu jedna dvě hotovou. Jdeme na to?

Suroviny

  • 500 g rebarborových řapíků
  • 500 g cukru
  • 3 sladké pomeranče

Pracovní postup

Polovinu pomerančové kůry nakrájejte na malé proužky. Pomeranče oloupejte i z  bílé slupky a nakrájejte jej na jemné plátky a odstraňte jadérka. Na mírném ohni za stálého míchání vařte rebarboru s cukrem, pomeranči a kůrou. Nezapomeňte sbírat pěnu.

Po zhoustnutí, ještě teplou marmeládu naplňte do sklenic a zavařte v páře .

Rebarborová marmeláda – je tak výborná. Dobrou chuť!

Předchozí recept

Třešňová marmeláda s malinami

Třešňová marmeláda je vzácnost! A co teprve domácí třešňová marmeláda s přidanou chutí malin? Pokud ... Zobrazit recept

Další recept

Třešňová marmeláda

Letní dobrota, tak se dá nazvat třešňová marmeláda, kterou všichni milujeme. Není extrémně sladká a ... Zobrazit reccept

Rolovat nahoru