Close

Rybízová červená marmeláda

Rybízová marmeláda je osvěžujícím zpestřením vašich snídaní v kterémkoliv ročním období. Vychutnejte si ji namazanou na croissantu nebo jen tak tradičně na chlebu s máslem. Můžete být kreativnější a použít ji jako náplň do buchet, pomazat jí korpus dortu nebo jí naplnit palačinky.

 

Suroviny

  • 1 kg červeného rybízu
  • 350 g cukru
  • (0,1 litru borůvkové šťávy)

 

Pracovní postup

Pro marmeládu použijte vždy zralý rybíz. Rybíz omyjte, osušte a poté otrhejte z hroznů. Rybíz protlačte pasírovačem, aby se marmeláda zbavila zrníček nebo propasírujte. Jestliže vám zrníčka v marmeládě nevadí, tak se protlačovat přes síto nemusí. Protlačenou kaši z rybízu smíchejte s cukrem. Záleží, zda máte rádi marmeládu sladší či kyselejší, ale můžete podle vaší chuti přidat i více cukru.
Promíchanou kaši s cukrem přiveďte k varu a nepřestávejte míchat, aby se marmeláda nepřipálila. Vznikající pěna odebírejte, nelépe to jde s odpěňovačkou. Přidejte borůvkovou šťávu a tím získáte sytou červenou barvu. Vše vařte do zhoustnutí. Poté ještě teplou marmeládou naplňte zavařovací sklenice a zavařte v páře či vodní lázni.
Této marmeládě nejvíc sluší sklenice LILIE 1062 ml nebo TULIP 580 ml.

Výborná čerevná rybízová marmeláda – dobrou chuť!

Předchozí recept

Malinový džem

Máte chuť na něco skutečně dobrého? Vyzkoušejte tento lahodný recept na malinový džem. Na recept ... Zobrazit recept

Další recept

Hruškový kompot

Kompoty rozhodně patří k mým vzpomínkám na dětství, víkendový oběd by bez té mističky vedle talíře ... Zobrazit reccept