Receptů na domácí kečup jsem vyzkoušela nepočítaně a dlouho jsem hledala ten nej, kvůli kterému stojí za to dát si tu práci. A jednou jsem ho konečně našla!
Je od Katky Winterové a s její „tajnou“ ingrediencí v podobě černého bezu je to neskutečná dobrota. Tak jsem vařila a vařila a kečup z čerstvě natrhaných rajčat je připraven na dlouhou zimu. Protože základní pravidlo je jasné – co v létě zakonzervuješ, v zimě jako když najdeš 😀
Suroviny:
4 kg rajčat rozkrájených na kousky
8 ks větších rozkrájených cibulí
5 malých naběraček octa
2 polévkové lžíce sladké papriky
24 dkg cukru
3 kávové lžičky soli
½ lžičky mletého hřebíčku
1 lžička skořice mleté
½ lžičky zázvoru
½ lžičky muškátového květu
2 polévkové lžíce hořčice
1 a ½ lžičky mletého pepře
na špičku nože chilli
hrst zralého černého bezu
Postup:
Vše se povaří 2 hodiny a během vaření často mícháme. Poté směs propasírujeme nebo rozmixujeme a dále povaříme, dokud kečup nezhoustne. Horký kečup pak nalijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a zavaříme.
Z uvedeného množství je cca 20 WECK sklenic o objemu 290 ml (záleží na délce varu a redukci).
Originál receptu najdete ZDE
Grilované cukety
Ať přijdu ke komukoliv v tomto čase na návštěvu, všude mi nabízejí cukety. Všichni jich mají ... Zobrazit recept
Sterilované cuketové zelí
My už trochu smutníme, protože léto je skutečně na svém konci a podzim klepe na ... Zobrazit reccept