Close

Domácí kečup

Receptů na domácí kečup jsem vyzkoušela nepočítaně a dlouho jsem hledala ten nej, kvůli kterému stojí za to dát si tu práci. A jednou jsem ho konečně našla!

Je od Katky Winterové a s její „tajnou“ ingrediencí v podobě černého bezu je to neskutečná dobrota. Tak jsem vařila a vařila a kečup z čerstvě natrhaných rajčat je připraven na dlouhou zimu. Protože základní pravidlo je jasné – co v létě zakonzervuješ, v zimě jako když najdeš 😀

 

Suroviny:

4 kg rajčat rozkrájených na kousky

8 ks větších rozkrájených cibulí

5 malých naběraček octa

2 polévkové lžíce sladké papriky

24 dkg cukru

3 kávové lžičky soli

½ lžičky mletého hřebíčku

1 lžička skořice mleté

½ lžičky zázvoru

½ lžičky muškátového květu

2 polévkové lžíce hořčice

1 a ½ lžičky mletého pepře

na špičku nože chilli

hrst zralého černého bezu

 

Postup:

Vše se povaří 2 hodiny a během vaření často mícháme. Poté směs propasírujeme nebo rozmixujeme a dále povaříme, dokud kečup nezhoustne. Horký kečup pak nalijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a zavaříme.

Z uvedeného množství je cca 20 WECK sklenic o objemu 290 ml (záleží na délce varu a redukci).

Originál receptu najdete ZDE

 

 

 

 

Předchozí recept

Grilované cukety

Ať přijdu ke komukoliv v tomto čase na návštěvu, všude mi nabízejí cukety. Všichni jich mají ... Zobrazit recept

Další recept

Sterilované cuketové zelí

My už trochu smutníme, protože léto je skutečně na svém konci a podzim klepe na ... Zobrazit reccept