Close

Zavařený chřest

Zavařený chřest je výborná domácí pochoutka, kterou můžete servírovat k masu, v salátu nebo klidně jen tak na talíř. Aromatický chřest je opravdu výtečný a navíc velmi zdravý. Tento jednoduchý recept, ve kterém je zapotřebí pouze vody a chřestu, se jej naučíte zavařovat.

Suroviny

  • čerstvý chřest
  • vodu

Pracovní postup

Čerstvý, pevný chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté části stonku. Konce stonků odkrojíme tak, aby byly všechny chřesty stejně dlouhé.

Chřest položíme do většího hrnce, přelijeme vroucí vodou a necháme  v horké vodě 10 minut spařit. Poté vodu slijeme a jednotlivé chřesty vkládáme do sklenice. Nejlépe se to podaří, když sklenici dáme do vodorovné polohy a chřesty jednotlivě vkládáme do sklenice. Musíme dávat pozor, aby nebyl chřest příliš blízko u sebe.

Chřest ve sklenicích zalijeme vroucí vodou, sklenice uzavřeme a zavařujeme 120 minut při 100°C.

Ideální pro zavařování chřestu jsou sklenice Cylinder.

Výtečný chřest plný vitamínů – jak vám chutná?

Předchozí recept

Zázvorová marmeláda

Máte rádi zázvor? My strašně moc. Do jídel funguje jako aromatické kořenidlo, zázvorový čaj je ... Zobrazit recept

Další recept

Domácí kečup

Toužíte po vlastním domácím kečupu bez Éček a bez velké spousty přidaného cukru? Tento recept ... Zobrazit reccept