Close

Domácí vanilkový pudink

Máte rádi pudink? Nebo vaše děti?

My ho milujeme a vlastně neznám nikoho, komu by nechutnal. Asi celá naše generace na něm vyrostla a vůni toho prášku, který mamka vsypávala do mléka si pamatuju dodnes. Jenomže pak jsem objevila kouzlo domácího pudinku, kterému ten kupovaný nesahá ani po kotníky a už nechci žádný jiný. Jeho příprava je strašně jednoduchá a výsledek doslova oslnivý. Když vám zbydou žloutky z pusinek nebo makronek, neváhejte a určitě ho vyzkoušejte. Budete nadšeni, slibuju!

 

 

Ingredience na 4 porce:

3 žloutky

50 g cukru krystal nebo krupice

18 g kukuřičného škrobu

200 ml plnotučného mléka

1/2 vanilkového lusku nebo ¼ lžičky mleté vanilky

125 g másla

Zahřívejte mléko se semínky vanilky ve vodní lázni. V druhé misce si vyšlehejte žloutky a cukr do světlé pěny. Když je mléko ohřáté na 60 °C, vlijte ho cca 1/3 za stálého míchání do žloutkové pěny. Přidejte kukuřičný škrob a vyšlehejte. Poté tuto směs přidejte za stálého míchání ruční metlou k zbylým 2/3 mléka a za stálého promíchávání metličkou přiveďte k varu. Míchání je nutné, aby se žloutky nesrazily a neuvařili jste si míchaná vajíčka 🙂 Chce to trochu trpělivosti, chvíli to potrvá. Když směs začne vařit, odstavte ji z plotny a přidejte máslo nakrájené na kostičky. Metličkou míchejte, dokud se zcela nerozpustí a nespojí s pudinkem. Poté můžete nalévat do weckovek – my jsme použili tulip 220 ml – a nechte vychladnout. Ozdobte šlehačkou a čerstvým ovocem.

Dobrou chuť!

Předchozí recept

Letní Pavlova na cesty

Léto, to je čas výletů, společných dní s přáteli a taky pikniků. Je moc fajn, ... Zobrazit recept