Máte rádi domácí likéry, které vás trochu nakopnou? Vyzkoušejte si tento lahodný recept s příchutí malin a medu. Zahřeje a rozproudí krev v žilách!
Suroviny
- 1 l malinové šťávy
- 1 l lihu určeného pro výrobu likérů
- 1,5 kg medu
- 1,5 l převařené vody
Pracovní postup
Plně vyzrálé, ale ještě pevné, neomačkané a jinak nepoškozené maliny rozmačkejte a ponechte je 2-3 dny v chladnější místnosti lehce nakvasit.
Poté nejlépe přes filtrační sáček nebo hustší síto přefiltrujte nakvašenou malinovou drť. Šťávu z malin pečlivě vymačkejte. S filtračním sáčkem vám to půjde poměrně snadno, k vymačkávání totiž můžete použít obě ruce. Tato činnost pak není tak namáhavá a nesnadná jako s hustým sítem.
Na každý litr šťávy přidejte 1 l 80% lihu určeného pro výrobu likérů v domácnosti, 1,5 kg medu a 1,5 l předem převařené vody.
Nyní již stačí jen malinový likér slít do hezkých lahví a v zimě můžete použít třeba jako netradiční dárek pro své známé. Jistě budete mít úspěch.
Domácí Baileys
Přichystali jsme pro vás recept na výborné domácí baileys. Likér, který chutná všem generacím a ... Zobrazit recept
Ostružinový likér
Domácí likéry letos táhnou. Proč? Protože jsou skutečně jednoduché a velmi chutné. Pokud i vy ... Zobrazit reccept