Kompoty rozhodně patří k mým vzpomínkám na dětství, víkendový oběd by bez té mističky vedle talíře snad ani nebyl úplný. Jen tomu hruškovému jsem nikdy nějak nemohla přijít na chuť, jako dítěti mi přišel mdlý a nevýrazný. Za to teď mi jeho jemná chuť a typické hruškové aroma lahodí a tak […]
Číst dále
Tenhle skvělý lehký dezert si zaručeně oblíbíte. Je jednoduchý na přípravu i pro naprosté nekuchaře, je efektní na pohled a famózní v chuti. Můžete si ho připravit i den, dva dopředu a pokud použijete weckovky a uchováte přiklopené víčkem, určitě se nemusíte bát, že nebude stejně tak výborný jako čerstvě připravený. […]
Číst dále
My už trochu smutníme, protože léto je skutečně na svém konci a podzim klepe na dveře. Ze všech sil zavařujeme poslední letní dary přírody, abychom se z nich mohli těšit v zimě a představovat si sluníčko, teplo, krátké nohavice a dlouhé večery. Cuket máme na zahradě pořád dostatek, už nám doslova přerůstají […]
Číst dále
Receptů na domácí kečup jsem vyzkoušela nepočítaně a dlouho jsem hledala ten nej, kvůli kterému stojí za to dát si tu práci. A jednou jsem ho konečně našla! Je od Katky Winterové a s její „tajnou“ ingrediencí v podobě černého bezu je to neskutečná dobrota. Tak jsem vařila a vařila a kečup […]
Číst dále
Ať přijdu ke komukoliv v tomto čase na návštěvu, všude mi nabízejí cukety. Všichni jich mají nadbytek až přebytek a většina z nás už pomalu neví, co z nich připravit. Cuketa je skvělá zelenina a má stovky způsobů využití, proto je fajn trošku zapátrat a neomezovat se jen na krémovou polévku či plněnou […]
Číst dále
Okurková limonáda je nejbáječnější osvěžující letní nápoj. Možná i vám sem tam zůstane šťáva z okurek (třeba při výrobě tzatziki). Odteď nevylévejte, ale udělejte si báječný jednoduchý sirup, ze kterého připravíte osvěžující limonádu, jako dělanou pro žhavé letní dny. Odměřte okurkovou šťávu, nalijte do hrnce a na každý 1 litr […]
Číst dále
Napsala mi jedna z našich fanynek, jedna z těch, které milují weckovky a používají je na tisíc způsobů. Mě samotnou stále překvapuje, k čemu všemu je možné skleničky weck využít a co vše do nich lze zavařit, upéct, naložit, dekorovat nebo jen servírovat. Ale zavařované bábovky? O tom jsem slyšela poprvé. Nemohla jsem […]
Číst dále
Malý bochánek pečený ve Wecku je ideální, když se vám nechce péct celý velký bochník a potřebujete jen křupavou snídani pro jednoho či dva. Weck sklenice jsou z kvalitního bezolovnatého skla a navíc v nich můžete chlebík rovnou královsky naservírovat. Suroviny 3 hrnky hladké mouky (obyčejnou nebo můžete nahradit 1/3 […]
Číst dále
Představujeme vám jeden z nejlepších a nejchutnějších receptů na domácí likér. Malinový likér si zamilujete. Jemně sladká chuť v nás evokuje příjemné letní vzpomínky na chatu a krásné západy slunce. Suroviny 1 l malinové šťávy 1,5 kg medu 1,5 l vody 1 l lihu Pracovní postup Čisté, čerstvě natrhané maliny […]
Číst dále
Rybízová marmeláda je osvěžujícím zpestřením vašich snídaní v kterémkoliv ročním období. Vychutnejte si ji namazanou na croissantu nebo jen tak tradičně na chlebu s máslem. Můžete být kreativnější a použít ji jako náplň do buchet, pomazat jí korpus dortu nebo jí naplnit palačinky. Suroviny 1 kg červeného rybízu 350 […]
Číst dále