Close

Ovocná rýže s jogurtem

Sladké pokušení v podobě ovocné kaše s jogurtem místo mléka a spoustou čerstvého ovoce! Tuhle kaši si zamilujete díky výtečné chuti a také spoustě ušetřeného času, který nemusíte strávit při mazání chleba k svačině nebo večeři.

Suroviny

  • 12 lžic uvařené rýže
  • 6 hrušky
  • 6 jablko
  • 4 banány
  • 1 kelímek bílého jogurtu

Pracovní postup

Jestliže rodině připravujete oběd s rýží, tak doporučujeme oddělit si rýži i pro tento recept (ale pozor rýže by neměla být příliš slaná či okořeněná). Hrušky a jablka omyjte, oloupejte a zbavte jádřinců. Poté je nakrájejte na kousky.
Hrušky a jablky vložte do hrnce, zalijte vodou a povařte do změknutí. Po změknutí slijte vodu do hrnečku a měkké ovoce rozmačkejte. Banán oloupete, pokrájejte a rozmačkejte vidličkou na kaši. Tu přidejte k rozmačkaným jablkům a hruškám. K ovoci přidejte rýži a jogurt. Vše řádně promíchejte. Pokud je vše příliš husté, tak můžete hustotu upravit přidáním slité šťávy z ovoce.
Ovocnou rýží naplňte zavařovací skleničky a krátce zavařte v páře. Při vyndávání z páry doporučujeme použít vyndavací zavařovací kleště, které zajistí bezpečnější manipulaci s horkými sklenicemi.
Pro dětské příkrmy jsou nejvhodnější sklenice CLASSIC 200 ml nebo TULIP 220 ml.

Výborná ovocná kaše nachystaná na svačinu – dobrou chuť!

Předchozí recept

Švestkové bonbóny s rumem

Mezi naše nejoblíbenější dobroty patří švestkové bonbony s rumem, které výborně chutnají a jejich recept ... Zobrazit recept

Další recept

Pěna z bílé čokolády s čajem matcha

Tenhle skvělý lehký dezert si zaručeně oblíbíte. Je jednoduchý na přípravu i pro naprosté nekuchaře, ... Zobrazit reccept