Close

Broskvovo medový likér

Osvěžující nápoj, který vás dostane do varu. Takový je tento výborný recept na domácí broskvový likér s medem. Máte na něj chuť? Nebojte se toho a začněte dle našeho receptu.

Suroviny

  • 800 g medu
  • 750 ml vody
  • 1 kg broskví
  • 750 ml lihu určeného pro výrobu likérů

Pracovní postup

Nejprve si v malém kastrůlku za občasného sesbírání pěny svařte med s vodou. Pěna se vám bude nejlépe sbírat odpěňovačkou. Jakmile se přestane tvořit pěna postavte kastrůlek s tekutinou bokem a ponechte zchladnout.

Dobře vyzrálé a nepoškozené plody broskví nakrájejte na menší cca 2 x 2cm velké kousky. Roztlučte 4-5 pecek a přidejte k nakrájeným broskvím. Broskve i s roztlučenými peckami přelijte vychladlou medovou vodou, kterou jste si připravili podle předchozího bodu. Nakonec přidejte 750 ml 80% lihu a odstavte na 14 dní do chladu.

Nyní již stačí dát do lahví, zazátkovat a nechat nejlépe ještě 2-3 měsíce rozležet.

Předchozí recept

Ostružinový likér

Domácí likéry letos táhnou. Proč? Protože jsou skutečně jednoduché a velmi chutné. Pokud i vy ... Zobrazit recept

Další recept

Malinový likér

Představujeme vám jeden z nejlepších a nejchutnějších receptů na domácí likér. Malinový likér si zamilujete. ... Zobrazit reccept