Osvěžující nápoj, který vás dostane do varu. Takový je tento výborný recept na domácí broskvový likér s medem. Máte na něj chuť? Nebojte se toho a začněte dle našeho receptu.
Suroviny
- 800 g medu
- 750 ml vody
- 1 kg broskví
- 750 ml lihu určeného pro výrobu likérů
Pracovní postup
Nejprve si v malém kastrůlku za občasného sesbírání pěny svařte med s vodou. Pěna se vám bude nejlépe sbírat odpěňovačkou. Jakmile se přestane tvořit pěna postavte kastrůlek s tekutinou bokem a ponechte zchladnout.
Dobře vyzrálé a nepoškozené plody broskví nakrájejte na menší cca 2 x 2cm velké kousky. Roztlučte 4-5 pecek a přidejte k nakrájeným broskvím. Broskve i s roztlučenými peckami přelijte vychladlou medovou vodou, kterou jste si připravili podle předchozího bodu. Nakonec přidejte 750 ml 80% lihu a odstavte na 14 dní do chladu.
Nyní již stačí dát do lahví, zazátkovat a nechat nejlépe ještě 2-3 měsíce rozležet.
Ostružinový likér
Domácí likéry letos táhnou. Proč? Protože jsou skutečně jednoduché a velmi chutné. Pokud i vy ... Zobrazit recept
Malinový likér
Představujeme vám jeden z nejlepších a nejchutnějších receptů na domácí likér. Malinový likér si zamilujete. ... Zobrazit reccept