Představujeme vám jeden z nejlepších a nejchutnějších receptů na domácí likér. Malinový likér si zamilujete. Jemně sladká chuť v nás evokuje příjemné letní vzpomínky na chatu a krásné západy slunce.
Suroviny
- 1 l malinové šťávy
- 1,5 kg medu
- 1,5 l vody
- 1 l lihu
Pracovní postup
Čisté, čerstvě natrhané maliny rozmačkejte a ponechejte je nejlépe v chladné místnosti zhruba 2-3 dny nakvasit. Čím je místnost teplejší, tím proces nakvašení probíhá samozřejmě rychleji, avšak při pozvolnějším nakvašení se do šťávy uvolní více esenciálních látek.
Z nakvašených malin vylisujte s pomocí filtračního sáčku, pasírovače nebo ručního lisu na ovoce šťávu.
Odměřte šťávu a spočítejte si kolik budete potřebovat v poměru uvedeném v receptu ostatních surovin.
Odměřený med a vodu nalijte do hrnce se silnějším dnem. Zapamatujte, kam sahá hladina tak, abyste následně mohli doplňovat vyvařenou vodu.
Obojí, med a vodu, pozvolna za občasného sebrání pěny a doplnění vyvařené vody vařte zhruba 1 hodinu.
Na konci vaření by vám měla hladina přečištěného medu a vody sahat do stejné výše jako na počátku a tekutina by měla být po zchladnutí krásně čirá. Tomuto procesu svařování vody s medem při sbírání pěny se říká přečištění medu.
Zchladlý přečištěný med , vylisovanou zkvašenou malinovou šťávu a líh slijte dohromady a dávkujte do předem vyčištěných lahví. Likér můžete pít hned, avšak mnohem lahodnější bude po 14 dnech, kdy se látky lépe prolnou.
Broskvovo medový likér
Osvěžující nápoj, který vás dostane do varu. Takový je tento výborný recept na domácí broskvový ... Zobrazit recept
Hlohovice
Hloh obecný patří do české krajiny stejně jako jeřabiny nebo moruše. Dnes už ale jen ... Zobrazit reccept