Jsou jídla, na která si v létě ani nevzpomeneme. Ale jak přijde podzim, chutě se nám mění a z letních lehkých a svěžích salátů se stále víc poohlížíme po jídlech, která jsou sytější, zahřívací a po kterých bude naše břicho pěkně nadité. Však zima bude tuhá a když se trošku vykrmíme…… 🙂
Proto je skvělý mít po ruce připravenou sklenici utopenců, která přijde vhod jak při příchodu z dlouhé procházky, tak pro chvíle pohody při sklence dobrého piva. A nedokážete si představit, jaká je to krása pro návštěvy. Domácí utopenci jsou totiž jeden z malých kulinářských zázraků.
Ingredience – na 4 sklenice o objemu 580 ml
-
- 12 kvalitních špekáčků ( opravdu na nich nešetřete – kupujte ty poctivé masové se špekem)
- 3 červené cibule
- 3 bílé cibule
- Sklenice sterilovaných feferonek nebo čerstvé, pokud chcete utopence nepálivé zvolte „beraní rohy“
- Dijonská hořčice
- Sklenice sterilovaných okurek
Na nálev
-
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 15 kuliček černého pepře
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 300 ml octa
- 600 ml vody
- 1 polévková lžíce soli
- 2 polévkové lžíce cukru
- Špekáčky oloupejte, nařízněte, vymažte hořčicí, vložte do nich několik plátků cibule a sterilované okurky.
- Do vysterilizovaných weckovek vyskládejte na dno nakrájenou cibuli, přidejte špekáčky, feferonky/beraní rohy a navrch opět zakončete cibulí.
- Na nálev přiveďte k varu vodu s octem, přidejte koření, česnek, sůl i cukr a povařte 5 minut.
- Připravené utopence zalijte teplým nálevem, zavíčkujte a nechte vychladnout.
- Poté je přesuňte do lednice a nechte 4-5 dní uležet.
Zavařované bábovky
Napsala mi jedna z našich fanynek, jedna z těch, které milují weckovky a používají je na tisíc ... Zobrazit recept
Jemná játrová paštika
Pamatujete si taky na ty doby, kdy v regálech samoobsluhy byly vyskládány plechovky klasické játrovky, kterou ... Zobrazit reccept