Bezovou šťávu si pamatuje z dětství snad každý z nás. Byla to ta výborná sladká šťáva s citronem, která v létě úžasně osvěžila a zahnala žízeň. Milovali jsme ji všichni. Vzpomeňte si na svá dětská léta a uvařte si bezovou šťávu sami doma. Připravili jsme pro vás vydařený recept, který si okamžitě zamilujete.
Suroviny
- 20 květů černého bezu
- 3 citrony
- 1,5 liru vody
- 2 kg cukru
- 50 g kyseliny citronové
Pracovní postup
Natrhané květy černého bezu propláchneme. Jeden citron nakrájíme na kolečka a dáme do vody, přidáme květy černého bezu a necháme 24 hodin vylouhovat.
Druhý den nálev přecedíme do hrnce. Můžeme použít plínu, jemné sítko, nebo filtrační sáček.
Do nálevu přidáme šťávu ze dvou citronů, kyselinu citronovou a cukr. Přivedeme k varu a ještě horké můžeme lít do sklenic.
Dobrou chuť!
Třešňová šťáva bez vaření
Vychutnejte si výbornou letní šťávu z třešní. Tentokrát nezavařovanou a nevařenou. Výhodou této metody je, ... Zobrazit reccept