Vychutnejte si výbornou letní šťávu z třešní. Tentokrát nezavařovanou a nevařenou. Výhodou této metody je, že její chuť je úžasně svěží a autentická. Pokud připravujete domácí párty pro pár vašich přátel, tuhle variantu rozhodně udělejte. Štáva, která se zavařuje ztrácí část své svěžesti na úkor dlouhé trvanlivosti.
Suroviny
- 1,5 l šťávy z třešní
- 150 g cukru
Pracovní postup
Očištěné, vypeckované třešně rozmačkejte, protlačte velmi hustým sítem nebo přes pasírovací sáček do hrnce. Smíchejte s cukrem a vše min. ½ hodiny míchejte (doporučuje se míchat stále k jedné straně).
Hotovou šťávu naplňte do lahví, které zazátkujeme a sterilujeme. Pro sterilace šťávy jsou vhodné sklenice SAFT 290 ml, tím že se vejdou pohodlně do hrnce a mohou se zavařit v páře.
Uložíme do studené a suché místnosti.
Bezová šťáva
Bezovou šťávu si pamatuje z dětství snad každý z nás. Byla to ta výborná sladká ... Zobrazit recept
Jahodová šťáva
Jahodová šťáva k ranním pancake nebo k palačinkám? Proč ne! Milujeme chuť zralých a sladkých ... Zobrazit reccept