Close

Kořeněný mrkvovo-jablečný džem

Chcete zkusit něco nového a chutného? Tento recept na zavařený mrkvovo jablečný džem vás rozseká na kousíčky a pak vás donutí se sám sebe složit a dát si ještě jednu lžíci. Je prostě božský a proto vám jej servírujeme s kompletním postupem. Dejte vědět, jak se vám povedl!

Suroviny

  • 500 g strouhané mrkve
  • 400 ml vody
  • 500 g jablek
  • 500 g cukru krupice
  • 300 ml bílého vína
  • 30 ml citrónové šťávy
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka hřebíčku
  • 60 ml jablečné pálenky

Pracovní postup

Tuto marmeládu zkusí všichni, kdo mají rádi aromatické a chuťově překvapivé dobroty. Očištěnou mrkev nastrouhejte na jemno. Oloupejte jablka a nakrájejte na kousky. Mrkev vložte do hrnce a zalijte vodou. Na mírném ohni vařte asi 15 minut.
Poté přidejte jablka, cukr, bílé víno, citrónovou šťávu a koření. Vařte dalších 5 minut.
Přimíchejte jablečnou pálenku a hotovou vřelou marmeládu naplňte do sklenic. Sklenice uzavřete a poté zavařte v páře nebo uzavřete rychlým způsobem s pomocí zapáleného alkoholu.
Mrkvovo-jablečný džem se bude nejvíce vyjímat ve sklenicích řady LILIE.

Výborný recept s mrkví a jablkem – je tak úžasný!

Předchozí recept

Paprikové čatní

Tradiční balkánský recept - paprikové čatní - si dnes vyrobíte s naším receptem. Výborná pasta ... Zobrazit recept

Další recept

Švestky v rumu

Kdo z vás chodil ujídat mamince jako malé dítě bonboniéru s pralinkami s rumovou náplní? ... Zobrazit reccept