Marmeláda z lesních jahod, tentokrát s troškou kyseliny citronové. Vychutnejte si tuto dobrotu a určitě recept vyzkoušejte.
Suroviny
- 1 l lesních jahod
- 250 g cukru krupice
- 1 lžička kyseliny citrónové
Pracovní postup
Zralé lesní jahody protlačte sítkem. Cukr svařte na stupeň perly.
Do takto vzniklého cukerného sirupu vsypte ¼ z celkového objemu jahod. Chvíli povařte a přidejte další ¼ jahod. Takto postupně pokračujte až do doby, kdy budou všechny jahody zpracovány. Za stálého míchání přidejte lžičku kyseliny citrónové. Vařte do doby, než marmeláda široce a hustě opadá z naběračky.
Ještě teplou marmeládou plňte zahřáté sklenice, které okamžitě uzavřete. Krátce zavařte v páře nebo uzavřete rychlým způsobem s pomocí zapáleného alkoholu.
Této marmeládě nejvíce sluší sklenice TULIP 220 ml.
Meruňkový džem
Recept na meruňkový džem je jedním z našich nejoblíbenějších. Meruňky jsou sladké ale také trochu ... Zobrazit recept
Jahodový kompot
Klasický jahodový kompot, který nenechá chladnými hlavně děti. Když si nasbíráte čerstvé letní jahody přímo ... Zobrazit reccept