Close

Meruňkový džem

Recept na meruňkový džem je jedním z našich nejoblíbenějších. Meruňky jsou sladké ale také trochu trpké a v kombinaci s pancake nebo palačinkami po česku vytváří úžasnou chuť!

Suroviny

  • 750 g kg zralých meruněk
  • 1 kg cukru krupice

Pracovní postup

K přípravě tohoto meruňkového džemu budete potřebovat dobře očištěné, suché a odpeckované meruňky
Rozpůlené a odpeckované meruňky narovnejte po vrstvách do hrnce. Jednotlivé vrstvy prosypte cukrem. Poslední vrstvou by měl být cukr.
Hrnec přikryjte čistým papírem nebo plátěnou utěrkou a nechte v chladné místnosti nebo v lednici v klidu do druhé dne stát. Ovoce takto nejlépe pustí šťávu. Další den vše za stálého míchání na mírném plameni přiveďte k varu.

Vařte 10 – 15minut.
Horkou marmeládu naplňte do sklenic vypláchnutých rumem. Uzavřete a zavařte buď krátce v páře nebo uzavřete rychlým způsobem s pomocí zapáleného alkoholu.
Tato marmeláda vám bude dělat radost ve sklenici TULIP s objemem 580 ml.

Meruňkové potěšení k palačinkám – dobrou chuť!

Předchozí recept

Meruňkové čatní

Čatní je oblíbený pokrm zejména na Balkánu a dále na východ. Ale proč bychom si ... Zobrazit recept

Další recept

Marmeláda z lesních jahod

Marmeláda z lesních jahod, tentokrát s troškou kyseliny citronové. Vychutnejte si tuto dobrotu a určitě ... Zobrazit reccept