Ostružinová marmeláda jak ji možná neznáte. Recept je skutečně velmi jednoduchý a zahrnuje pouze dvě položky, které má každý z nás doma, nebo na zahradě. Ostružinová marmeláda je skutečná pochoutka a my budeme rádi, když se s námi v komentářích o výsledky vašeho snažení podělíte.
Suroviny
- 500 g ostružin
- 500 g cukru krupice
Pracovní postup
K přípravě této rychlé marmelády budete potřebovat jen šetrně očištěné ostružiny a cukr. Nejdříve lesní nebo zahradní ostružiny umyjte a ihned osušte přebytečnou vodu textilním nebo papírovým ubrouskem.
Samozřejmě dávejte dobrý pozor na to, abyste ostružiny nepomačkali a nepřipravili se tak o cennou šťávu.
Dobře osušené plody odstopkujte a spolu s cukrem vložte do hrnce, ve kterém budete marmeládu vařit
Na mírném plameni postupně zahřívejte, avšak obsah nemíchejte, jen s ním sem tam protřásejte.
Hlídejte, aby se ovoce nebo cukr nepřipaloval. Pokud byste měli jen zdánlivé podezření, že se tak děje, raději ztlumte ještě plamen a s obsahem protřeste častěji. Rozhodně tuto marmeládu nemíchejte, porušili byste její konzistenci. Vypadala by pak nevzhledně. Není třeba se toho však bát, určitě vám to i tímto postupem půjde velmi dobře.
Přibližně za 15 minut je marmeláda hotova.
Ostružiny zavařené v cukru
Ostružiny, výtečné a trochu kyselé plody, jsou nejlepší zavařené s cukrem. Cukr jim dodá sladkou ... Zobrazit recept
Ostružiny ve vlastní šťávě
Ostružiny ve vlastní štávě jsou vlastně zavařené kousky ovoce, které díky zavaření s cukrem získávají ... Zobrazit reccept