Ostružiny, výtečné a trochu kyselé plody, jsou nejlepší zavařené s cukrem. Cukr jim dodá sladkou chuť. Nejlepší jsou, když je servírujete s palačinkami nebo na pancake. Dobrou chuť!
Suroviny
- 500 g ne příliš zralých, ale černých ostružin
- 500 g cukru
Pracovní postup
Ostružiny omyjte a usušte na sítu.
Převařte cukr v takovém množství vody, které bude potřeba pro jeho rozpuštění. Poté do něj opatrně vložte ostružiny. Vaíte 15 minut na mírném ohni za stálého potřásání. Doporučujeme potřásat a nikoli míchat, protože vařečka by ostružiny pomačkala a nevypadaly by poté pěkně.
Teprve vychladlé ovoce naplňte do sklenic. Na ostružiny jsou vhodné sklenice CLASSIC. Sklenice uzavřete a zavařte.
Třešňová marmeláda s rybízem
Máme pro vás další skvělý recept na domácí ovocnou marmeládu. Tentokrát z třešní a rybízu. ... Zobrazit recept
Ostružinová marmeláda
Ostružinová marmeláda jak ji možná neznáte. Recept je skutečně velmi jednoduchý a zahrnuje pouze dvě ... Zobrazit reccept