Luxusní povidla z jablek připravíte právě pomocí tohoto super receptu s hromadou jablek, špetkou skořice a drceného hřebíčku. Máte na ně chuť? My hroznou!
Suroviny
- 2,5 kg jablek
- 900 g cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky drcených hřebíčků
- 1/4 lžičky soli
Pracovní postup
Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Takto připravená jablka dáme do většího hrnce. Smícháme sypké suroviny a nasypeme na jablka, zamícháme. Přikryjeme pokličkou a za častého míchání vaříme hodinu. Poté snížíme teplotu a necháme vařit na mírném ohni dalších 10 hodin, až je hmota hustá a má tmavě hnědou barvu.
Odstraníme pokličku a při stejně nízké teplotě povaříme další hodinu. Pokud chceme povidla jemnější, můžeme ještě rozmixovat tyčovým mixérem. Hotová horká povidla plníme do sklenic, otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pokud si chcete být jistější v trvanlivosti, můžete sterilovat.
Ideálním pomocníkem pro vaření povidel je tzv. pomalý hrnec. Zajistí plynulé pomalé vaření, nepřipálí se, není třeba míchat.
Rebarborová marmeláda s pomeranči
Další variace na výbornou a originální rebarborovou marmeládu. Kdo z vás miluje vůni a příchuť ... Zobrazit recept
Jahodová marmeláda jemná
Klasika mezi marmeládami. Výborná domácí jahodová marmeláda, která potěší celou rodinu. Zavařte si jí dostatek ... Zobrazit reccept