Třešňová marmeláda je vzácnost! A co teprve domácí třešňová marmeláda s přidanou chutí malin? Pokud máte doma velkou úrodu třešní a malin, je právě správný čas na zavařování. Jdeme na to?
Suroviny
- 1 kg tmavých třešní bez pecek
- ¾ kg višní nebo amarelek
- ½ kg zralých malin
- 2 kg cukru
Pracovní postup
Všechny suroviny vložte do hrnce a za stálého neúnavného míchání vařte. Pokud se tvoří pěna, tak ji sbírejte. Vařte tak dlouho, až třešně začnou měknout a marmeláda zhoustne.
Hotovou vřelou marmeládu naplňte do sklenic. Sklenice uzavřete a poté zavařte v páře nebo uzavřete rychlým způsobem s pomocí zapáleného alkoholu.
Tato marmeláda vám bude dělat radost ve sklenici TULIP s objemem 580 ml.
Třešňový kompot - třešně v cukru
Máte chuť na něco sladkého a zároveň zdravého? Třešňový kompot je klasikou, kterou si můžete ... Zobrazit recept
Rebarborová marmeláda
Jak využít rebarboru? Víte, že právě z této řepíkaté rostliny vykouzlíte výbornou marmeládu? Vezměte si ... Zobrazit reccept