Milujete višně? Zamilujete si i tuto pochoutku. Višňovou marmeládu. Postup pro přípravu k zavaření je velmi jednoduchý a suroviny pořídíte v běžném obchodě. Jen ty višně si musíte natrhat ručně, pak marmeláda ještě více chutná!
Suroviny
- 1 kg višní zbavených pecek
- 750 g cukru
- 5 jader z pecky
Pracovní postup
Cukr s trochou vody svařte na tzv. bublinu: což je svařený cukr tak, že když vložíme sběračku a opět ji vyndáme tak na zevní straně sběračky se zachycují malé bublinky. Ty, když na ně fouknete, tak odletují.
Do svařeného cukru vložte višně a několik roztlučených jader z pecky a vařte 5 minut. Po 5 minutách višně vyjměte a vložte vedle do misky.
Zbývající šťávu vařte do zhoustnutí. Že je marmeláda hotová poznáte tak, že když ji kápnete na talíř, tak se neroztéká. Jakmile uznáte, že marmeláda hotová, vložte višně zpět a nechte přejít varem.
Ještě horkou marmeládu naplňte do sklenic. Této marmeládě by to slušelo ve sklenici TULIP 220 ml.
Rybíz zavařený
Zavařený rybíz je domácí pochoutkou, kterou oceníte v zimě, kdy není žádné čerstvé sezónní ovoce ... Zobrazit recept
Ostružinová marmeláda s rybízem
Kombinace dvou příchutí divokých plodů ostružin a rybízu vám velmi zachutná. Recept na tuto chutnou ostružinovou ... Zobrazit reccept