Tenhle skvělý lehký dezert si zaručeně oblíbíte. Je jednoduchý na přípravu i pro naprosté nekuchaře, je efektní na pohled a famózní v chuti. Můžete si ho připravit i den, dva dopředu a pokud použijete weckovky a uchováte přiklopené víčkem, určitě se nemusíte bát, že nebude stejně tak výborný jako čerstvě připravený.
Čaj matcha dodá čokoládové pěně zajímavě pistáciovou barvu a chuť exotiky. Nás toto spojení baví a věříme, že bude bavit i vás.
Ingredience – na 4 skleničky Weck Classic 165 ml
-
- 2 vejce
- 10 g krupicového cukru
- 200 g kvalitní bílé čokolády (úžasná je od Jordis )
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 vrchovatá lžička čaje matcha
- opražené mandlové lupínky k podávání
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte ve vodní lázni.
- Rozpusťte čokoládu a přimíchejte ji k vyšlehaným žloutkům. Za občasného míchání nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Vyšlehejte smetanu s čajem matcha do tuha a opatrně vmíchejte do směsi žloutků a čokolády.
- Na závěr zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
- Naplňte do weckovek a dejte chladit alespoň na 4 hodiny do lednice.
- Podávejte posypané opraženými mandlovými lupínky.
Předchozí recept
Ovocná rýže s jogurtem
Sladké pokušení v podobě ovocné kaše s jogurtem místo mléka a spoustou čerstvého ovoce! Tuhle ... Zobrazit recept
Další recept
Letní Pavlova na cesty
Léto, to je čas výletů, společných dní s přáteli a taky pikniků. Je moc fajn, ... Zobrazit reccept