Jahodová šťáva k ranním pancake nebo k palačinkám? Proč ne! Milujeme chuť zralých a sladkých jahod a snídaně s ní získává úplně jiný rozměr. Nebojte se využít vaši letní úrodu a připravte si dostatek jahodové šťávy na horší časy.
Suroviny
- 1 l šťávy z jahod
- 300 ml vody
- 750 g cukru
Pracovní postup
Očištěné jahody rozmačkejte a protlačte velmi hustým sítem nebo přes filtrační sáček do hrnce. Mezitím svařte cukr s vodou, dokud cukerný roztok nezhustne. Do svařeného cukru přidejte čistou ovocnou šťávu a za stálého sbírání pěny dovařte.
Že je šťáva hotová poznáte tak, že když několik kapek dáme na studený talíř, tak se nerozbíhá. Hotovou šťávu nechte vychladnout. Vychladlou šťávu naplňte do lahví, které uzavřete. Uložíme do studené a suché místnosti.
Nejlépe se tato lahodná šťáva vyjímá v lahvích SAFT.
Třešňová šťáva bez vaření
Vychutnejte si výbornou letní šťávu z třešní. Tentokrát nezavařovanou a nevařenou. Výhodou této metody je, ... Zobrazit recept
Štáva z lipových květů
Je vynikající nejen jako klasická šťáva, ale lze ji také přidávat při nachlazení do čaje. O čem je řeč? ... Zobrazit reccept