Close

Třešňová marmeláda

Letní dobrota, tak se dá nazvat třešňová marmeláda, kterou všichni milujeme. Není extrémně sladká a přitom má naprosto božskou chuť. Zamilujete si ji. Jak na zavařování?

Suroviny

  • 1 kg třešní
  • 150 g cukru

Pracovní postup

Třešně očistěte a odstopkujte. Poté vložte do hrnce. Nepřidávejte vodu, třešně pustí vlastní šťávu.  Pozvolna duste na mírném ohni, dokud se nezačnou odlučovat pecky. Poté vše protlačte sítem nebo pasírovacím sáčkem, čímž se zbavíte pecek a slupek.

Protlačenou šťávu či kaši smíchejte s cukrem a vařte tak dlouho, dokud nezhoustne. Že je marmeláda hotová zjistíte podle toho, že kapka puštěná na talíř ihned tuhne.

Ještě horkou marmeládu naplňte do sklenic.

Luxusní třešňová marmeláda – hit horkého léta!

Předchozí recept

Rebarborová marmeláda

Jak využít rebarboru? Víte, že právě z této řepíkaté rostliny vykouzlíte výbornou marmeládu? Vezměte si ... Zobrazit recept

Další recept

Třešňová marmeláda s rybízem

Máme pro vás další skvělý recept na domácí ovocnou marmeládu. Tentokrát z třešní a rybízu. ... Zobrazit reccept