Letní dobrota, tak se dá nazvat třešňová marmeláda, kterou všichni milujeme. Není extrémně sladká a přitom má naprosto božskou chuť. Zamilujete si ji. Jak na zavařování?
Suroviny
- 1 kg třešní
- 150 g cukru
Pracovní postup
Třešně očistěte a odstopkujte. Poté vložte do hrnce. Nepřidávejte vodu, třešně pustí vlastní šťávu. Pozvolna duste na mírném ohni, dokud se nezačnou odlučovat pecky. Poté vše protlačte sítem nebo pasírovacím sáčkem, čímž se zbavíte pecek a slupek.
Protlačenou šťávu či kaši smíchejte s cukrem a vařte tak dlouho, dokud nezhoustne. Že je marmeláda hotová zjistíte podle toho, že kapka puštěná na talíř ihned tuhne.
Ještě horkou marmeládu naplňte do sklenic.
Rebarborová marmeláda
Jak využít rebarboru? Víte, že právě z této řepíkaté rostliny vykouzlíte výbornou marmeládu? Vezměte si ... Zobrazit recept
Třešňová marmeláda s rybízem
Máme pro vás další skvělý recept na domácí ovocnou marmeládu. Tentokrát z třešní a rybízu. ... Zobrazit reccept