Máte chuť na něco skutečně dobrého? Vyzkoušejte tento lahodný recept na malinový džem. Na recept budete potřebovat několik základních surovin: cukr krupici, maliny – hodně malin, vodu a citronovou šťávu, která receptu dodá trochu trpkosti. Jdeme na to? Suroviny 1 kg malin 750 g cukru krupice 2 dcl vody kyselina […]
Číst dále
Sladké pokušení v podobě ovocné kaše s jogurtem místo mléka a spoustou čerstvého ovoce! Tuhle kaši si zamilujete díky výtečné chuti a také spoustě ušetřeného času, který nemusíte strávit při mazání chleba k svačině nebo večeři. Suroviny 12 lžic uvařené rýže 6 hrušky 6 jablko 4 banány 1 kelímek bílého […]
Číst dále
Kombinace dvou příchutí divokých plodů ostružin a rybízu vám velmi zachutná. Recept na tuto chutnou ostružinovou marmeládu s rybízem je skutečně jednoduchý. K zavařování budete potřebovat jen tři základní složky: ostružiny, rybíz a cukr. Jdeme na to? Suroviny 500 g zralých černých ostružin 500 g cukru 250 ml rybízové šťávy Pracovní […]
Číst dále
Milujete višně? Zamilujete si i tuto pochoutku. Višňovou marmeládu. Postup pro přípravu k zavaření je velmi jednoduchý a suroviny pořídíte v běžném obchodě. Jen ty višně si musíte natrhat ručně, pak marmeláda ještě více chutná! Suroviny 1 kg višní zbavených pecek 750 g cukru 5 jader z pecky Pracovní postup […]
Číst dále
Osvěžující nápoj, který vás dostane do varu. Takový je tento výborný recept na domácí broskvový likér s medem. Máte na něj chuť? Nebojte se toho a začněte dle našeho receptu. Suroviny 800 g medu 750 ml vody 1 kg broskví 750 ml lihu určeného pro výrobu likérů Pracovní postup Nejprve […]
Číst dále
Domácí likéry letos táhnou. Proč? Protože jsou skutečně jednoduché a velmi chutné. Pokud i vy máte chuť na něco vynikajícího, mírně alkoholického a chcete prověřit své kuchařské schopnosti, dejte se do tohoto receptu. Ostružinový likér je velmi chutný a dobře (a rychle) se pije. S chutí do toho! Suroviny 1 […]
Číst dále
Zavařený rybíz je domácí pochoutkou, kterou oceníte v zimě, kdy není žádné čerstvé sezónní ovoce k dispozici. Rybíz můžete dát jako přílohu k masu, k omáčkám (svíčková je perfektní právě s rybízem místo brusinek), anebo je můžete namazat na chleba jako marmeládu. Jdeme na to? Suroviny 500 g rybízu 300 […]
Číst dále
Mezi naše nejoblíbenější dobroty patří švestkové bonbony s rumem, které výborně chutnají a jejich recept je skutečně jednoduchý. Pokud je chcete poprvé vyzkoušet, máme pro vás radu. Nemusíte se striktně držet jednoho tvaru. Vyrobte si vlastní veselé bonbóny! Suroviny 3 kg švestek ½ kg cukru 125 ml rumu Pracovní postup […]
Číst dále
Švestková povidla jsou opravdovou pochoutkou. Milují ji velcí i malí a tajně na ně chodí do spíže. Udělejte si povidla doma. Ty domácí chutnají nejlépe! Suroviny 3 kg švestek ½ kg cukru 125 ml rumu Pracovní postup Na přípravu těchto povidel budeme potřebovat dobře zralé, měkké švestky. Očištěné švestky nejprve […]
Číst dále
Nejsladší zavařené meruňky, které si pamatujeme ještě ze školních let. Meruňky jsou jemně přepasírované sítem a tím pádem z nich vznikne úžasná marmeláda, kterou si zamiluje celá rodina. Nejlépe chutná s palačinkami! Suroviny 1,2 kg zralých meruněk 1 kg cukru krupice Pracovní postup Pro tuto marmeládu doporučujeme použít již dobře […]
Číst dále